Over ons

OutdoorKids gRunn

Wij zijn OutdoorKids gRunn. Wij willen basisschoolkinderen uit de gemeente Groningen en omstreken op een laagdrempelige wijze kennis laten maken met outdoor sporten, spelen, bewegen en een gezonde leefstijl. Onze trainingen zullen daarom bestaan uit verschillende activiteiten in de natuur rondom Kardinge, waarbij plezier voorop staat. Van uitdagende OERRR parcoursen in de modder tot levensechte games en (bord)spellen. Het is voor verschillende leeftijdsgroepen met veel differentiatie. Zodat ieder kind plezier ervaart en op zijn of haar eigen niveau mee kan doen!  

Steenbok Sport

Steenbok Sport is het bedrijf dat alles heeft voor wandelen, (trail)running en barefoot! We houden ons bezig met de verkoop van de juiste schoenen, kleding en accessoires en geven daarnaast clinics en lezingen, verzorgen het lichaam door middel van sportmassage, tapingen, metingen en voedingsadvies. Uiteindelijk staat één ding centraal, plezier krijgen en houden in de loopsport.

FitGaaf!

Gezonde keuzes leuk maken en belonen, dat is waar FitGaaf! zich op richt met een landelijk erkende aanpak. Dit wordt gedaan met behulp van de FitGaaf! kalender, waar kinderen en ouders/verzorgers dagelijks stickers op plakken voor gezond eten, drinken, bewegen en slapen. Nu alleen nog met een fysieke kalender, maar binnenkort ook digitaal met een app. Het doel is het vergroten van de bewustwording, versterken van gezondheidsvaardigheden en het via positieve bekrachtiging stimuleren van gezonde eet-, drink-, beweeg- en slaappatronen van kinderen.

Beijum Beweegt

Wil jij graag bewegen? Nieuwe mensen leren kennen? Wil je graag ontdekken wat bij jou past? Stap de deur uit en kom in actie! We helpen je graag op weg. Het is dé plek waar sport en ontmoeting centraal staan. 

JOGG

JOGG streeft naar een ‘leefstijltransitie’ van ongezond naar gezond leven. Maar de samenleving verander je niet in één dag. Je hebt draagvlag nodig, ideeën, strategieën, experimenten en tijd. JOGG wil de maatschappij zo gezond maken dat welvaartsziekten als overgewicht en obesitas geen kans meer maken. Wij bouwen aan een lokaal, landelijk en internationaal werknet om samen de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken.

Gronings Sportakkoord

“Iedere inwoner van de gemeente Groningen kan op eigen niveau met plezier sporten en bewegen.” Dit is de ambitie van het Gronings sportakkoord. Dit akkoord is in de 2e helft van 2019 tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking: meer dan 100 personen van onder andere sport- en beweegorganisaties, lokale sportverenigingen, kennisinstellingen, zorgorganisaties en belangengroepen hebben input geleverd. Het akkoord richt zich op drie thema’s: Inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur en van jongs af aan vaardig in bewegen.